
Zöldbab és Kung-Fu Panda
Nyíregyháza, ’80-as évek A hagyományos zöldbabbal mindig hadilábon álltam. Csak kétféle verzióját ismertem: a kapros zöldbablevest és a szintén kapros főzelék verzióját. Egyáltalán nem voltam
Az ételekhez számomra mindig történetek, elkészítésükhöz emlékek kapcsolódnak, amelyek szoros lelki kapocsként a múlttal kötnek össze. Négy kontinensen éltem, és számos nemzet kulináris finomságait kóstoltam meg, amelyeken keresztül családtörténeteket, szokásokat ismertem meg. Távoli tájak és kultúrák ízei és illatai repítettek vissza az időben a saját múltam és gyökereim felé. Történetekbe bugyolált kedvenc recepteimet osztom meg itt – bár salátaőrült vagyok nemcsak salátákét.

Nyíregyháza, ’80-as évek A hagyományos zöldbabbal mindig hadilábon álltam. Csak kétféle verzióját ismertem: a kapros zöldbablevest és a szintén kapros főzelék verzióját. Egyáltalán nem voltam

Nagymamámtól hallottam először, hogy a krumpli a szegények eledele: olcsó, sokáig eltartható, laktató. Szerencsére sokféleképpen készíthető, és én minden formában imádom. Ehhez a rajongásomhoz kellő

Nyíregyháza, ’80-as, ’90-es évek Gyerekkoromban a kukorica soha nem a főétkezés része volt, hanem nyári snack, uzsonna, sós finomság, ami számomra nagyon jól illeszkedett a

Cékla és sütőtök – ez a két zöldség, amit à la nature, egy csipetnyi só nélkül is imádok. Ez az a két zöldség, amelyre csak

Ezt a receptet anyósomtól lestem el, aki az ország közepén, a Biblia-övezetbe eső Nebraska egy 240 fős településén él. Ott, ahol alig látni férfit cowboy-kalap
Milyen érzés újrakezdeni az életem pár évente egy teljesen ismeretlen országban?
Ha kíváncsi vagy arra, hogyan élem meg más kultúrák mindennapjait, a piacok zaját, az otthonteremtés kihívásait – tarts velem!
Kövess a közösségi oldalaimon, és merülj el a cikkeimben.
Csatlakozz, hogy a legfrissebb írásaimat mindig elsőként kapd meg – közvetlenül az email fiókodba!