Könyveim

Könyveimet megvásárolhatod a nagyobb könyvesboltokban és online oldalaikon. Ha az amerikai, kínai vagy szenegáli élményeimet inkább meghallgatnád vagy kritikákat olvasnál a könyvekről, az oldal alján klikkelj a linkekre.

Trembácz Éva Zsuzsa - Túró Rudi pálcikával

Túró Rudi pálcikával

Milyen a mai Kína?
Milyen érzés olyan helyen élni, ahol eleinte még csak elolvasni sem tudja az ember a feliratokat vagy az étlapot? Mit rejt a távol-keleti ország egy magyar lány számára? Peking nem várja tárt karokkal a történet főhősét, aki férjét követve kerül a kínai fővárosba. Zavarba ejtőek az első benyomások a 20 milliós nagyvárosról, mindent elborít a szmog és meghökkentően furcsák a szokások. A hosszan elnyúló kultúrsokk és e távoli világ azonban lehetőségeket is kínál: a magyar lány nemcsak Peking ezerszínű arcát, piros lampionos éttermeit, a több száz éves keskeny utcákban rejtőző buddhista templomokat fedezi fel, hanem választ kap saját sorsát, jelenét és jövőjét kutató kérdéseire is. Komfortzónáján túlra tologatja saját határait, hogy az idegen környezetben beidegződések és társadalmi elvárások nélkül nézzen szembe önmagával.

Amerika! Visszaintegetsz?

Amerika! Visszaintegetsz?

„Szokatlan útikönyvet tart kezében a kedves olvasó. A könyv az érzékletes útleírást ötvözi egy fiatal magyar nő érzelmi és szakmai útkeresésével az óceán túloldalán, az Egyesült Államokban.
A harmincas évei elején járó hősnő úgy érzi, eleget kísérletezett már önmagával, szeretné megtalálni élete „középpontját” a munkában és a szerelemben egyaránt.
Járt már zarándokúton és kolostorban, próbálkozott ezoterikus jóslatokkal és kártyával, igyekezett ráhangolódni a „Mindenség” termékeny áramlataira. Mindezek mellett talpraesett, két lábbal áll a Földön, csak éppen mintha egészen idáig elkerülte volna a szerencse. – Vagy mégsem?

A könyv akkor kezdődik, amikor hősnőnk éppen Amerikába indul egy hasonló korú fiúhoz, akivel Budapesten találkozott egy internetes társkereső segítségével. Itthon jól megvoltak, és a fiú meghívta hazájába, de a lány, egyelőre, nem tudja, valóban a tengeren túl várja-e az a biztos alap, amit annyira keres: a munkája, a szerelme, a jövője.” Abody Rita

Könyvkritikák:

Amerika! Visszaintegetsz? – kritika a Smokingbarrels blog írójától

Túró Rudi pálcikával – kritika a Smokingbarrels blog írójától

Interjúk:

Nyíregyházi Televízió – Feketén – fehéren

Kölcsey TV Nyíregyháza – Amerika! Visszaintegetsz?

Juventus Budapesti Arcok 2015

Kossuth Rádió – Közelről

Civil Rádió – Talizmán